Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op via 0183-35 42 94 of mail naar info@destressmanager.nl.

Ik wil me aanmelden, maar krijg de melding dat het domein van het e-mailadres niet is toegestaan.

De Stressmanager is alleen toegankelijk voor werknemers uit de corporatiesector. Daarom moet je inloggen met je werk-mailadres. In principe staan de url's van alle woningcorporaties in het systeem. Toch kan het dan gebeuren dat je deze melding krijgt. Wellicht is de naam van de corporatie en dus ook de url  onlangs veranderd (vanwege een reorganisatie) en nog niet geregistreerd in het systeem. Kun je je niet aanmelden, neem dan contact op via bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Kun je online echt iets aan (werk)stressklachten doen?

Ja! Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een online aanpak van (werk)stressklachten hetzelfde resultaat kan opleveren als coaching. En net als bij sporten kun je door te oefenen fitter worden en jezelf verbeteren in het herkennen van stress.

Hoeveel tijd kost het mij?

Een module bestaat uit een aantal onderdelen en een onderdeel doornemen duurt 5 tot 10 minuten.
Daarnaast zijn er opdrachten. Soms kosten die weinig tijd omdat je iets moet invullen, maar bij de modules zelfmanagement en timemanagement gaat het vooral om het in de praktijk brengen van het geleerde. Daar moet je jezelf wel wat tijd voor gunnen; zwemmen leerde je ook niet in één dag.
Als je informatie en oefening zoekt op een specifiek gebied, hoef je niet het hele programma te doorlopen. Je kunt dus naar eigen behoefte je pakket samenstellen.

Moet ik mij via mijn werkgever aanmelden?

Nee, je kunt je rechtstreeks aanmelden en meteen starten met de Stressmanager.

Hoe lang heb ik toegang tot het programma?

Vanaf het moment dat je je aanmeldt heb je onbeperkt toegang. Mocht je door omstandigheden terugvallen, dan kun je zo weer even je kennis opfrissen of gebruikmaken van modules die op dat moment voor jou van belang zijn.

Waar moet mijn computer aan voldoen om de Stressmanager te gebruiken?

Vrijwel elke computer en internetverbinding voldoet om het programma te openen. Een geluidskaart met geluidsboxen of een aansluiting voor een koptelefoon is handig om filmpjes en de audio-ontspanningsoefeningen te kunnen beluisteren. De Stressmanager is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer (versie 8.0 en hoger), Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari.